PAKAR IBU BERPANTANG

Since 1971

Rawatan Ibu Berpantang Dengan Herba Segar

Ilmu lengkap membantu ibu berpantang dengan betul dan tertib secara tradisional

Mengembalikan kecantikkan dalaman dan luaran persis anak dara

Memberikan keyakinan ketika berpantang dan membantu kembali ramping

Dari Blog Helohana

Kesihatan Ibu Dan Anak

Sekarang Ibu Boleh Periksa Tahap Risiko COVID-19

Kebimbangnan mengenai virus berbahaya yang kini tersebas luas sangat merunsingkan. Dari laporan terkini sudah 93 kes sah dijangkiti virus COVID-19 di Malaysia.

Dengan itu pelbagai langkah diambil pihak kesihatan di Malaysia untuk menangani maslah ini termasuklah website untuk membantu rakyat mengenal pasti tahap kesihatan dengan risiko jangkitan virus COVID-19.

Read More »
berpantang

Nak Perut Kempis Tapi Luka Bersalin Pulak yang Tetas

“Äik, pakai bengkung pun boleh menyebabkan jahitan bersalin tetas ker?”

Haaa, baca ni. Bagi yang semangat nak kurus, mestilah kalau boleh tak nak skip2 berbengkung kan? Tapi kalau kurang ilmu berbengkung dan salah cara berbengkung, boleh menyebabkan luka bergesel, silap-silap haribulan tetas luka bersalin.

Read More »
Uncategorized

4 CARA ELAKKAN TOMBONG

Ibu-ibu yang bersalin pastinya sedar risiko Peranakan/Rahim jatuh atau turun. Sebabnnya bila TULANG KAJANG atau otot pelvis jadi meregang dek sebab meneran masa bersalin. Rahim jatuh atau turun ni kalua tak dirawat boleh buatkan ibu kerap buang air kecil bila terbatuk atau bersin. Kekadang gelak kuat sikit pun boleh jadi jugak.

Read More »
Uncategorized

Berpantang Di Musim Hujan.

Bila dah masuk hujung tahun ni biasanya akan datang musim monsun. Hujan jer sepanjang hari. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan keadaan jadi lebih mencabar bila mana nak berpantang, mana nak jaga anak. Khasnya yang duduk di kawasan rendah yang mudah banjir.

Read More »

Persediaan Berpantang

Tampil lebih sihat, lebih anggun dan LEBIH JIMAT

Testimonials

Happy Mommy Journey

Niza

Pekerja  swasta

“Saya dah baca e-book akak, BEST! BEST SGT! Kalau saya yang takde apa2 pengalaman ni, faham dengan intipati yang akak nak sampaikan dan sampai ke saya dengan jelas.”

Rose Nina

Pekerja  swasta

“Saya pakai bengkung ni sampai 90 hari siang & malam, mmg selesa. Lepas bersalin pun terasa bertenaga, xmcm orang lepas bersalin kawan2 cakap. “

Faizah Zainal

Pensyarah

“Penulisan yang bagus. Isi yang padat dan tak kedekut. 5 STAR!”

Sheeka

Student

“Bestnya bengkung Helohana sbb blkg badan saya rasa di support dan tak sakit2 dan perut saya dah kempis dlm tempoh berpantang lagi. Tambahan pulak sy menggunakan tapel perut set berpantang Helohana”

Happy Mommy Journey

Take a peek inside our Wonderworld
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Menarik? Jom lihat item-item lain!

Lebih dari 15 item dan set berpantang khas untuk persediaan ibu berpantang