Bertasak Kembalikan Diri Persis Anak Dara

Hai semua ibu2 yg tgh hamil tewww.. Ibu2 dah belajar cara bertasak?😎 Amalan bertasak ni semudah 1, 2, 3. Kalau tak buat lepas bersalin, rugi sangat sangat sangat!!!

Apa 'Bertasak' tu?

Ahaaa, bertasak tu ilmu org lama2 nak maintain ‘flower’ seorang isteri supaya bergerigi, rapat, kemas dan tak berlendir, lagi2 bila lepas bersalin. 

Kenapa Perlu Bertasak?

Benda ni penting sangat-sangat sebab kemantapan ‘flower’ tu akan berkurangan disebabkan proses kehamilan. Yang dah beranak ramai, lagi jangan cerita lah kepentingan bertasak ni.

 

Bahan Utama Bertasak.

Hari ni Kemy nak cerita pasal BAHAN UTAMA BERTASAK, ibu kunyit!

Ramai rupanya yg tak tau beza kunyit dan ibu kunyit ni. Kalau bab ni dah  tak lepas, macam mana nak bertasak kan?

Ok, macam ni:

Gambar 1 ni gambar keseluruhan kunyit yg biasa kita beli.

Gambar 2 ni, bahagian kunyit yg dalam bulatan merah tu jer yg kita panggil sbg ibu kunyit.

Bahagian lain dlm bulatan hitam tu ibu2 patahkan dan buang atau gunalah utk masak. Kita hanya guna bhgn ibu nyer sahaja masa bertasak. Ok, dapat?

Bagaimana nak bertasak?

Jadinya, apa kita nak buat dgn ibu kunyit ni supaya ‘flowwwwwer’ kembali mantap dan kemas?

Baca resepi dan cara bertasak beserta tutorialnya dalam Ebook 44 Hari Penaik Seri.

Juga dilengkapi ilmu berpantang yang lengkap, panduan dan tips2 penting untuk kembali menawan slps 44 hari. Apa kata mereka yg dah baca Ebook 44 Hari Penaik Seri?

PROMO TERKINI:

Dapatkan Squeesh (melegakan kaki dari cramp ketika hamil) dgn HANYA RM1 (selagi stok masih ada) dgn pembelian Ebook 44 Hari Penaik Seri (RM45).

Klik sini sekarang:

Ebook 44 Hari Penaik Seri

 

More to explorer

Sekarang Ibu Boleh Periksa Tahap Risiko COVID-19

Kebimbangnan mengenai virus berbahaya yang kini tersebas luas sangat merunsingkan. Dari laporan terkini sudah 93 kes sah dijangkiti virus COVID-19 di Malaysia.

Dengan itu pelbagai langkah diambil pihak kesihatan di Malaysia untuk menangani maslah ini termasuklah website untuk membantu rakyat mengenal pasti tahap kesihatan dengan risiko jangkitan virus COVID-19.

Nak Perut Kempis Tapi Luka Bersalin Pulak yang Tetas

“Äik, pakai bengkung pun boleh menyebabkan jahitan bersalin tetas ker?”

Haaa, baca ni. Bagi yang semangat nak kurus, mestilah kalau boleh tak nak skip2 berbengkung kan? Tapi kalau kurang ilmu berbengkung dan salah cara berbengkung, boleh menyebabkan luka bergesel, silap-silap haribulan tetas luka bersalin.

4 CARA ELAKKAN TOMBONG

Ibu-ibu yang bersalin pastinya sedar risiko Peranakan/Rahim jatuh atau turun. Sebabnnya bila TULANG KAJANG atau otot pelvis jadi meregang dek sebab meneran masa bersalin. Rahim jatuh atau turun ni kalua tak dirawat boleh buatkan ibu kerap buang air kecil bila terbatuk atau bersin. Kekadang gelak kuat sikit pun boleh jadi jugak.

PERCUMA

EBOOK

Kami Komited Membantu Ibu-Ibu Hamil Yang Bakal Berpantang Untuk Melalui Tempoh Yang Indah Sepanjang Berpantang

20155978_179782705894818_130101844862014440_n

Kemy – Co Founder Helohana

Beliau adaalah salah seorang co-founder pada syarikat Helohana . Dengan Latar belakang keluarga selama 48 tahun dalam bidang perbidanan melayu lama, Kemy dan Helohana sangat komited membantu ibu-ibu berpantang menjalani tempoh berpantang yang seronok dan indah. Kini ilmu ini dikongsikan untuk semua ibu-ibu diluar sana.

Temui kami di Pa&Ma Baby Fiesta 2019 di SACC Shah Alam - 2 hingga 4 Ogos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *