Sekarang Ibu Boleh Periksa Tahap Risiko COVID-19

Kebimbangnan mengenai virus berbahaya yang kini tersebas luas sangat merunsingkan. Dari laporan terkini sudah 93 kes sah dijangkiti virus COVID-19 di Malaysia.

Dengan itu pelbagai langkah diambil pihak kesihatan di Malaysia untuk menangani maslah ini termasuklah website untuk membantu rakyat mengenal pasti tahap kesihatan dengan risiko jangkitan virus COVID-19.

4 CARA ELAKKAN TOMBONG

Ibu-ibu yang bersalin pastinya sedar risiko Peranakan/Rahim jatuh atau turun. Sebabnnya bila TULANG KAJANG atau otot pelvis jadi meregang dek sebab meneran masa bersalin. Rahim jatuh atau turun ni kalua tak dirawat boleh buatkan ibu kerap buang air kecil bila terbatuk atau bersin. Kekadang gelak kuat sikit pun boleh jadi jugak.

Kenali Tanda-tanda Bersalin Sudah Dekat

Mengetahui tanda-tanda melahirkan sangat penting bagi semua bakal ibu, terutama yang menginginkan kelahiran secara normal. Berbeza kalau ibu yang melahirkan dengan bantuan kaedah operasi caesar. Dengan mengetahui tanda-tanda hampir bersalin, ibu akan menjadi lebih bersedia dalam menghadapi proses bersalin.

Taman Herba Helohana – Daun Lengkuas

Seronok sangat bila ramai ibu-ibu rasa ringan badan, happy dan kembali sihat semasa berpantang slps pakai set berpantang Helohana yang menggunakan herba2 segar..

Allah jualah yang mengizinkan dan memudahkan setiap urusan ibu2 ketika berpantang..Kami tumpang gembira…

Jom Jalan2 ke Taman Herba Helohana.

Jangan tak tahu… Kami ada tanam sendiri herba2 fresh yg terdapat dalam set mandian herba Helohana tau!

#HelohanaPakarIbuBerpantang