Dicucuk dengan Jarum, Sesungguhnya Isteri Hamil Takut

Tipu lah kalau kata kita happy sangat bila doktor cucuk kita sana sini dengan jarum-jarum itu

Hai semua bakal-bakal ibu dan ayah,

Setiap pasangan nak kan cahaya mata, kan? Alhamdulillah, bila ada  rezeki pregnant, terasa sangat nikmat doa dimakbulkan Allah tu.

Tapi bila isteri pergi check-up, ada kalanya suami nampak itu memang rutin orang mengandung dan ramai suami tak perasan ada antara rutin dalam check-up tu yang isteri memang takut, seram antaranya masa ambik darah untuk check kencing manis dan check HB. 

Bukan sekali dua dicucuk, hanya Allah yang tahu perasan tu. Belum masuk lagi dengan suntikan itu ini.

Tapi kenapa dia tak pernah merungut pun setiap kali tubuhnya dicucuk?

Sebenarnya setiap kali misi atau doktor cucuk mana-mana bahagian tubuhnya, setiap kali tu lah dia redho akan ketakutan dan kesakitan dicucuk tu kerana tahu itulah yang terbaik untuk anak dalam kandungannnya itu. 

Itulah ketenangan buatnya. Anak yang dikandung sihat dan selamat, In shaa Allah.

Tapi kalau suami dapat keluarkan kata-kata ni, itu beri kebahagiaan pada isteri.

“Sayang, sakit tak doktor cucuk tadi? Kesian sayang, kalau abang boleh ganti tempat sayang, pasti abang tak akan kasi doktor cucuk sayang.”

Mudah jer kan nak beli hati isteri? 

Selamat berbahagia dan membahagiakan.. =)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

More to explorer

Berpantang Di Musim Hujan.

Bila dah masuk hujung tahun ni biasanya akan datang musim monsun. Hujan jer sepanjang hari. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan keadaan jadi lebih mencabar bila mana nak berpantang, mana nak jaga anak. Khasnya yang duduk di kawasan rendah yang mudah banjir.

PERCUMA

EBOOK

Kami Komited Membantu Ibu-Ibu Hamil Yang Bakal Berpantang Untuk Melalui Tempoh Yang Indah Sepanjang Berpantang

20155978_179782705894818_130101844862014440_n

Kemy – Co Founder Helohana

Beliau adaalah salah seorang co-founder pada syarikat Helohana . Dengan Latar belakang keluarga selama 48 tahun dalam bidang perbidanan melayu lama, Kemy dan Helohana sangat komited membantu ibu-ibu berpantang menjalani tempoh berpantang yang seronok dan indah. Kini ilmu ini dikongsikan untuk semua ibu-ibu diluar sana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *