5 MANFAAT AIR KELAPA MUDA UNTUK IBU HAMIL & MASIH RAMAI YANG TIDAK TAHU.

5 MANFAAT AIR KELAPA MUDA UNTUK IBU HAMIL & MASIH RAMAI YANG TIDAK TAHU.

Air kelapa mempunyai pelbagai khasiat. Tapi, adakah ia bagus untuk wanita hamil? Jom tengok apa 8 manfaat air kelapa muda untuk ibu-ibu mengandung yang ramai tak tahu.
Dah baca? dah buat? Jom SHARE pengalaman kat sini mana yang dah cuba tips ni..

1. MERAWAT SEMBELIT DAN PEDIH ULU HATI

Green Coconut fruit on coconut tree - Sunflare filter effect
LIDAH BUAYA

Sifatnya yang menstabilkan pH dalam badan, menghalang badan dari menjadi terlalu berasid, membaiki metabolisma, mengurangkan loya serta mengurangkan rasa tidak selesa akibat 2 masalah ini.

2. PENGHALANG KEPADA DEHIDRASI DAN KELESUAN 

green coconut
Santan Kelapa

Kandungan plasma dan elektrolit dalam air kelapa dikatakan menyerupai badan manusia. Merawat dehidrasi dan ia juga sumber tenaga terbaik terutamanya buat wanita hamil.

3. MELAWAN JANGKITAN DI SALURAN KENCING

fresh coconuts texture or background
serai

Air kelapa terkenal tinggi kandungan asid laurik yang bertanggungjawab dalam menghasilkan monolaurin, asid lemak yang melawan penyakit. Ia mempunyai sifat antibakterial, antifungi dan antiviral

4. MENGUATKAN IMUNITI BADAN

Coconut isolated on white
limau nipis

Air kelapa tinggi dengan potasium, kalsium dan klorida yang menguat dan menyihatkan badan, Malah terdapat kandungan anti oksida, mineral dan vitamin di dalam air kelapa muda yang mampu membantu kebolehan badan melawan penyakit.

5. MEMPERCEPATKAN PERTUMBUHAN JANIN

PELAWAS KENCING
lobak merah

Air kelapa membekalkan nutrien penting kepada ibu, untuk kekal sihat, bertenaga dan bebas jangkitan, ia juga membantu tumbesaran janin.Manfaat kesihatan kepada si ibu menyebabkan air kelapa menyediakan keadaan yang sihat untuk janin membesar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *