Taman Herba Helohana – Daun Lengkuas

Seronok sangat bila ramai ibu-ibu rasa ringan badan, happy dan kembali sihat semasa berpantang slps pakai set berpantang Helohana yang menggunakan herba2 segar.. Allah jualah yang mengizinkan dan memudahkan setiap urusan ibu2 ketika berpantang..Kami tumpang gembira... Jom Jalan2 ke Taman Herba Helohana. Jangan tak tahu... Kami ada tanam sendiri herba2 fresh yg terdapat dalam set mandian herba Helohana tau! #HelohanaPakarIbuBerpantang
Daun_Lengkuas_Laja_Segar___250_gram

1. Mengubati Bengkak

Dengan keadaan ibu yang sakit-sakit selepas melahirkan. Pastinya ingin kurangkan atau hilangkan sakit akibat dari bengkak-bengkak badan. Daun lengkuas berupaya membantu mengubati sakit-sakit bengkak badan.

2. Ringankan Badan

Melahirkan bukanlah satu proses yang mudah, seluruh tenaga ibu digunakan semasa meneran untuk melahirkan si comel. Lepas dari melahirkan itu barulah terasa semua sakit-sakit, lenguh-lenguh dan bisa-bisa seluruh badan.

InshaAllah, dengan khsiat dari daun lengkuas ni, mampu juga membantu ibu untuk meringankan badan ibu selepas menggunakan mandian herba yang terdapat daun lengkuas di dalamnya.

Play Video
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

More to explorer

Sekarang Ibu Boleh Periksa Tahap Risiko COVID-19

Kebimbangnan mengenai virus berbahaya yang kini tersebas luas sangat merunsingkan. Dari laporan terkini sudah 93 kes sah dijangkiti virus COVID-19 di Malaysia.

Dengan itu pelbagai langkah diambil pihak kesihatan di Malaysia untuk menangani maslah ini termasuklah website untuk membantu rakyat mengenal pasti tahap kesihatan dengan risiko jangkitan virus COVID-19.

Nak Perut Kempis Tapi Luka Bersalin Pulak yang Tetas

“Äik, pakai bengkung pun boleh menyebabkan jahitan bersalin tetas ker?”

Haaa, baca ni. Bagi yang semangat nak kurus, mestilah kalau boleh tak nak skip2 berbengkung kan? Tapi kalau kurang ilmu berbengkung dan salah cara berbengkung, boleh menyebabkan luka bergesel, silap-silap haribulan tetas luka bersalin.

4 CARA ELAKKAN TOMBONG

Ibu-ibu yang bersalin pastinya sedar risiko Peranakan/Rahim jatuh atau turun. Sebabnnya bila TULANG KAJANG atau otot pelvis jadi meregang dek sebab meneran masa bersalin. Rahim jatuh atau turun ni kalua tak dirawat boleh buatkan ibu kerap buang air kecil bila terbatuk atau bersin. Kekadang gelak kuat sikit pun boleh jadi jugak.

PERCUMA

EBOOK

Kami Komited Membantu Ibu-Ibu Hamil Yang Bakal Berpantang Untuk Melalui Tempoh Yang Indah Sepanjang Berpantang

20155978_179782705894818_130101844862014440_n

Kemy – Co Founder Helohana

Beliau adaalah salah seorang co-founder pada syarikat Helohana . Dengan Latar belakang keluarga selama 48 tahun dalam bidang perbidanan melayu lama, Kemy dan Helohana sangat komited membantu ibu-ibu berpantang menjalani tempoh berpantang yang seronok dan indah. Kini ilmu ini dikongsikan untuk semua ibu-ibu diluar sana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *